top of page

BIO

210219-klinik2.00889.jpg

Sofie Fondell

Legitimerad fysioterapeut

Vi på Klinik 2.0 har kompetens att hjälpa dig både innan och efter skadan är skedd

Referenser

Jag har under åren som fysioterapeut jobbat både med öppen- och slutenvård inne på Centralsjukhuset i Kristianstad på flera olika kliniker, samt på Pluspraktik med primärvårdsarbete riktat mot manuell terapi och idrottsmedicin. Största delen av tiden har varit vigd åt det senare och det bottnar i ett idrottsintresse sedan barnsben. Jag har framförallt utövat ridsport, med en tonårsperiod som bestod mer eller mindre av hoppträningar och tävlingar. Jag har under hela mitt liv varit periodare vad gäller fotboll, även handboll hjälpte under en tid till att förse mig med skador. 

Mitt senaste idrottsintresse är, inte helt oväntat, padel. Jag räknar kallt med att även padeln kommer att göra någon sorts avtryck i form av skada innan jag är klar. Det går nästan inte att komma ifrån skador eller blessyrer oavsett hur mycket man försöker förebygga i någon idrott. Som tur är finns vi på Klinik 2.0 här, och vi har kompetens att hjälpa dig både innan och efter skadan är skedd.

  • Master of Clinical Physiotherapy (Curtin University, Perth, Australien). Motsvarar OMT (ortopedisk manuell terapi) steg 3.

  • Handledningsår på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt)

  • Muskuloskelettalt ultraljud

  • Vidareutbildningar löpande bland annat inom idrottsmedicin, dry needling, Thomson technique, injektionsteknik, IMT (inspirationsmuskelträning), McKenzie, medicinsk laser.

  • Tidigare ansvarig fysioterapeut för Kristianstads DFF (KDFF) i damallsvenskan i sex säsonger samt för Kristianstads FF (numera KFC) i två säsonger. Att jobba med lagidrott ligger mig fortsatt varmt om hjärtat, men tiden räcker just nu inte till.

  • Aktuell from 2024 som fysioterapeut till Kristianstad Handbollsklubb

Kontakta mig

044-788 96 96

bottom of page