bildspel_gruppbild.jpg

Om oss

Klinik 2.0

Klinik 2.0 är resultatet av tre engagerade terapeuters vilja att skapa något eget, efter en vision om vad vi tillsammans kan åstadkomma. 

Vårt driv är att optimalt nyttja varandras kompetenser vad gäller kiropraktik och fysioterapi internt på kliniken, och att effektivisera vår del av vårdkedjan utan att tumma på vårdkvaliteten.

Vi välkomnar, och har kompetens att hantera, de flesta skador och sjukdomar inom det så kallade muskuloskeletala systemet. Det betyder att du med långvarig smärta är precis lika välkommen som elitidrottaren som skadat knäet. En tennisarmbåge hjälper vi till att bli av med, likaväl som en stressrelaterad huvudvärk.

Ofta ligger flera faktorer till grund för en smärtproblematik, även en skada som upplevs som akut kan bottna i en period där man tränat under fel förutsättningar. En skada eller smärta löses sällan genom en ensam behandlingsmetod, eller med ett rehabprogram skrivet i sten. 

Tillsammans drar vi nytta av våra samlade erfarenheter genom att samarbeta mellan professionerna för att hjälpa dig att nå dit du vill. Vi vill effektivisera rehabiliteringstiden utan att tumma på vårdkvalitén, och strävar efter att kunna erbjuda flexibla alternativ. Det kallar vi en uppgradering av vårdkedjan på Klinik 2.0.

Klinik 2.0 ligger på Björkhemsområdet i Kristianstad. I våra helt nyrenoverade lokaler finns förutom våra behandlingsrum även ett gym på ca 110 kvadratmeter, omklädningsrum med duschmöjligheter samt en föreläsningssal för mindre grupper. 

Vårt team
210219-klinik2.00889.jpg
Sofie Fondell

Legitimerad fysioterapeut

examen från Lunds universitet 2008.

Jag har under åren som fysioterapeut jobbat både med öppen- och slutenvård inne på Centralsjukhuset i Kristianstad på flera olika kliniker, samt på Pluspraktik med primärvårdsarbete riktat mot manuell terapi och idrottsmedicin. Största delen av tiden har varit vigd åt det senare och det bottnar i ett idrottsintresse sedan barnsben. Jag har framförallt utövat ridsport, med en tonårsperiod som bestod mer eller mindre av hoppträningar och tävlingar. Jag har under hela mitt liv varit periodare vad gäller fotboll, även handboll hjälpte under en tid till att förse mig med skador. 

 • Master of Clinical Physiotherapy (Curtin University, Perth, Australien). Motsvarar OMT (ortopedisk manuell terapi) steg 3.

 • Handledningsår på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt)

 • Vidareutbildningar löpande bland annat inom idrottsmedicin, dry needling, Thomson technique, injektionsteknik, IMT (inspirationsmuskelträning), McKenzie, medicinsk laser.

 • Tidigare ansvarig fysioterapeut för Kristianstads DFF (KDFF) i damallsvenskan i sex säsonger samt för Kristianstads FF (numera KFC) i två säsonger. Att jobba med lagidrott ligger mig fortsatt varmt om hjärtat, men tiden räcker just nu inte till.

Mitt senaste idrottsintresse är, inte helt oväntat, padel. Jag räknar kallt med att även padeln kommer att göra nogon sorts avtryck i form av skada innan jag är klar. Det går nästan inte att komma ifrån skador eller blessyrer oavsett hur mycket man försöker förebygga i någon idrott. Som tur är finns vi på Klinik 2.0 här, och vi har kompetens att hjälpa dig både innan och efter skadan är skedd

210219-klinik2.00922.jpg
Jing-Sheng Vien

Legitimerad kiropraktor

examen från Skandinaviska kiropraktorhögskolan 2012.

Verksam sedan 2012 med primärvårdsarbete. Startade min karriär på Pluspraktik där även kollegan Sofie Fondell varit verksam. Genom åren har jag skaffat mig en unik och bred erfarenhet gällande behandling och rehabilitering av rörelseapparaten. Gillar att samarbeta mellan olika yrkesprofessioner och ser fördelen med att gemensamt nå de resultat som krävs för patienten. Tidigare aktiv elitsimmare som numera förespråkar träning för ett aktivt och friskt liv. Tyvärr finns det även viss skadehistorik från tidigare elitkarriären, listan är för lång för att presenteras här.

 • Legitimerad kiropraktor med examen från Skandinaviska kiropraktorhögskolan 2012.

 • Tidigare ansvarig för KSLS simmare vid skador och rehabilitering.

 • Tidigare ansvarig kiropraktor i Kristianstads DFF (KDFF) i damallsvenskan tillsammans med Sofie Fondell under fem säsonger. 

 • Utbildad i medicinsk pedagogik, handledarutbildning i verksamhetsförlagd utbildning.

 • Vidareutbildningar inom periostakpunktur, dry needling, axel- och skulderrehabilitering, Irradia medicinsk laser, Thompson technique, Gonstead technique.

 

Har även ett stort intresse för pedagogik och varit handledare för flertalet studenter under utbildning (främst Luleå tekniska universitet) men även elever från skolor under PRAO. Utöver intresse för människokroppen och att kunna hjälpa andra finns det ett stort intresse i matlagning.

"Tid finns alltid, se till att ta dig tid till det."

210219-klinik2.00917.jpg
Frida Berlin

Legitimerad fysioterapeut

examen från Lunds universitet 2012.

Jag började min karriär på iKlinik i Lund, en klinik med inriktning mot idrottsmedicin och ortopedi. Efter några år i Lund gick flyttlasset hem till Kristianstad och sedan 2016 har jag drivit eget under namnet FB Fysio. Idrottsintresset och min eviga tro om att dygnet har mer än 24 timmar har lett till flertalet engagemang utanför arbetet. Bland annat som föreläsare för SISU Idrottsutbildarna, fystränare för ungdomar i IFK Kristianstad, ansvarig fysioterapeut för C4-gymnasterna och även fysioterapeut för Nosaby IFs herrlag div.2.

 

 • Basic examen inom OMI (Orthopaedic Medicine International), advance examen planerad till 2021. 

 • CSPT - Certified Sports Physiotherapist sedan 2015.

 • OMT (Ortopedisk manuell terapi)

 • Akupunktur/IMS/Dry needling

 • MMT - Manuell myofasciell teknik

 • Injektionsterapi

 • Stötvågsbehandling

 • Kinesiotejp och idrottstejpning

 • Flertalet högskoleutbildningar inom idrottsmedicin, folkhälsa och kost.

 

 

 

Sedan barnsben har jag alltid tyckt om att röra på mig. Rytmisk gymnastik, dans och handboll fångade mitt intresse under många år. Slutet på min inte så lyckade handbollskarriär blev början på min yrkeskarriär, något jag inte ångrat en sekund. Att se en patient som kommer tillbaka från en skada är en häftig känsla som jag aldrig tröttnar på. När jag inte arbetar är det familj och vänner som prioriteras högst. Listan toppas även av resor, träning, inredning, dykning, matupplevelser och massa annat som får mig att må bra.